CONTRAFLAM

SGG CONTRAFLAM yra ugniai atsparus stiklas, atitinkantis kategorijas nuo EI 30 iki EI 120. Stiklo paketai susideda iš stiklo lakštų, atskirtų viena ar keliomis kameromis. Išorinis stiklas gali būti grūdintas SGG SECURIT ar laminuotas SGG STADIP PROTECT. Tarpas tarp stiklo lakštų pripildytas permatoma arba spalvota vandeninga besiplečiančia želė ar besiplečiančia mastika. Šis intarpas reaguoja su ugnimi, kaip karščio skydas, saugiai sulaikantis temperatūrą viduje bei atitinkantis testų reikalavimus ir nuostatus. Tik SGG CONTRAFLAM-N2 stiklo paketai gali būti naudojami fasadų stiklinimui.

Rūšys

SGG CONTRAFLAM susideda iš trijų pagrindinių produktų:

  • SGG CONTRAFLAM EI 30 ir EI 60 su specialiu plieniniu rėmeliu bei besiplečiančia želė, atitinkančius E ir I kategorijų stiklų reikalavimus, 30 ir 60 min.Nepralaidi vandeninga besiplečiančia želė reaguoja su ugnimi. SGG CONTRAFLAM taip pat turi aukštą garso izoliacijos rodiklį,
  • Sutrumpintas produkto pavadinimas – CF 30 ar CF 60 priklausomai nuo želė storio mm, pvz.: CF 30-18,
  • SGG CONTRAFLAM N1, E 30 ir EI 60, montuojamas su rėmeliu, kurio izoliacinės savybės suteikia galimybę sumažinti želės storį ir kanalo gylį. Vandeninga želė taip pat suteikia šiluminę izoliaciją,
  • Sutrumpintas produkto pavadinimas – CF 30-N1 ar CF 60-N1 priklausomai nuo želė storio mm, pvz.: CF 60-N1-24,
  • SGG CONTRAFLAM-N2, EI 30, EI 60, EI 90 ir EI 120, skirtingai nuo pirmųjų produktų, turi specialų pagerintą rėmelį ir besiplečiančia mastiką,
  • Ši mastika iš pradžių yra labai plona, bet pasirodžius ugniai ji išsiplečia, tampa nepermatoma ir transformuojasi į izoliacinės putas,
  • Palyginant šis stiklas yra plonesnė kompozicija ir jos lengvumas leidžia šį stiklą naudoti stiklo paketuose,
  • Sutrumpintas produkto pavadinimas - CF 30-N2, CF 60-N2, CF 90-N2, CF 120-N2 priklausomai nuo želė storio mm, pvz.: CF 90-N2-31.

Panaudojimas

SGG CONTRAFLAM yra stiklas, sukurtas struktūroms, kurios reikalauja vientisumo kriterijaus, išlaikant atsparumą ugniai ir dujų nepralaidumą, taip pat šiluminę izoliaciją gaisro metu nuo 30 iki 120 min., klasėms nuo EI 30 iki EI 120.
Kaip priedas atsparumo ugniai savybėms, SGG CONTRAFLAM yra saugus stiklas, atitinkantis Klasę A standarto BS 6206. Šio stiklo negalima naudoti arti šildymo sistemų.
SGG CONTRAFLAM-N2, montuojamas į stiklo paketus, gali būti būti naudojamas lauko konstrukcijoms, jei aplinkos temperatūra yra nuo –150C iki +450 C (minimali ir maksimali temperatūros leidžiamos besiplečiančiai mastikai).
Testuoti ir sertifikuoti panaudojimo sprendimai: bet kokio aukščio pertvaroms ir durims – EI 30, EI 60 EI 90, durims EI 30 ir EI 60, su mediniais, plieniniais ir net aliumininiams rėmams, priklausomai nuo reikiamos atsparumo klasės.

SGG CONTRAFLAM yra skaidrus, permatomas stiklas, gaminamas tik pagal standartinius dydžius. Jis yra atsparus šalutiniam poveikiui ir yra lengvai transportuojamas ir prižiūrimas.

Visi SAINT-GOBAIN GLASS produktai, kuriuos galima grūdinti ar laminuoti, gali sudaryti ir SGG CONTRAFLAM. Taip pat specialias versijas galima gaminti ir naudojant stiklus iš SAINT-GOBAIN GLASS COMFORT, DESIGN, VISON ar PROTECT grupių. SGG CONTRAFLAM-N2 taip pat galimas SGG CONTOUR SECURIT EI 30 lenktų stiklų gamyboje.

Žymėjimas ir stiklinimas

Šis stiklas turi būti instaliuojamas laikantis griežtų ugnies testų sertifikavimų ir tos šalies standartų ir nuorodų. SGG CONTRAFLAM galima atpažinti pagal specialų spaudą.

Pritaikymas SGG CONTRAFLAM®
Interjeras
Durys Rekomenduojama
Stiklinės durys Rekomenduojama